Rondlopen zonder kleding in het appartement, niet opmerken dat het kind zich begint te schamen en wegkijkt? Of, omgekeerd, sta jezelf niet toe om van kleding te veranderen, zelfs niet met kinderen van dezelfde verdieping met jou? We leren de mening van experts over hoe de naaktheid van ouders de psyche van de kinderen beïnvloedt.

Op welke leeftijd een kind kan naakt met hem blijven?

“Het is bijna onmogelijk om een ​​ondubbelzinnige leeftijdsgrens te noemen, omdat kinderen in de juiste tijd in de juiste tijd geïnteresseerd beginnen te zijn in seksuele verschillen”, zegt psychotherapeut Maria eril. – Het is belangrijk om het moment te vangen waarop het kind de aandacht begint vast te houden aan bepaalde delen van ons lichaam, vragen te stellen over zijn geboorte en de verschillen van jongens van meisjes.

Dit is even oud als we het geslacht van het kind moeten benadrukken, dat wil zeggen, praten over de geslachtsdelen, over hoe ze voor hen kunnen zorgen. En dit gesprek zou niet moeten plaatsvinden als ouders naakt gaan “.

Als je niet helemaal naakt kunt blijven, dan kun je in linnen lopen? Nauwelijks. Lingerie verbergt zich vaak weinig en kinderen zijn behoorlijk geïnteresseerd in de geslachtsdelen van de ouders. Daarom is het beter om zich te kleden. En vertel het kind tegelijkertijd over de ‘regel van slipjes’: niemand kan er uitzien die hij onder het ondergoed heeft, en niemand heeft het recht om hem aan te raken op de plaatsen die het dekt. Een uitzondering wordt alleen gemaakt voor ouders en een dokter, maar strikt in hun aanwezigheid.

Weigering van kleding is een kwestie van gemak of iets meer?

Hoe het gedrag van ouders de psyche van het kind kan beïnvloeden?

Er zijn geen betrouwbare gegevens dat de naaktheid van de ouders de psychoseksuele ontwikkeling van kinderen negatief kan beïnvloeden. Zelfs het tegenovergestelde.

In 1998 voerde de Universiteit van Dominance een studie uit in 1988, waaraan 200 studenten deelnamen. Het toonde aan dat kinderen die hun ouders hebben gezien zonder kleding tot vijf jaar oud, wat betreft fysieke gehechtheid en contact, zich comfortabeler voelden.

“Het hangt allemaal af van het kind zelf”, legt Maria eril uit. – Ik ontmoette in mijn praktijk vrouwen die zeiden: een gezamenlijke reis naar het badhuis met mijn moeder of grootmoeder hielp hen te begrijpen wat het betekent om een ​​vrouw te zijn. Ze keken hoe volwassenen voor hen zorgen, maskers maken en wrijven met honing – het was als een initiatie van vrouwelijkheid.

Er zijn meisjes die regelmatig zijn opgegroeid met het observeren van de naakte vader, grootvader, bijvoorbeeld toen het hele gezin naar het bad ging. En voor hen was het geen traumatische ervaring.

Maar het gebeurt anders. Een meisje in de kindertijd bang littekens op de buik van vrouwen in een openbare badmoeder vertelde haar dat dit het was vanwege de geboorte van kinderen. Daarom ving het meisje in haar gedachten het idee vast dat ze zeker een wond en littekens op het lichaam zou hebben, en in therapie moesten we te maken hebben met de onuitputtelijkheid van de zwangerschap “.

Aan de andere kant kan het kind op het contrast tussen het gedrag van het huis en in de samenleving drukken. Dit gebeurt wanneer het in de thuiscirkel van naaktheid wordt beschouwd als de norm, en de omgeving is op dit idee afgestemd door vijandig. “In dit geval zal het kind geheimhouding moeten ontwikkelen en het gevoel van” alien “moeten verdragen – dit zal zijn aanpassing in de groep collega’s verstoren”. “Maar als het omringd wordt door de mogelijkheid om zonder kleding te lopen wordt beschouwd als onderdeel van de waarden die belangrijk zijn voor de gemeenschap, dan zal het kind kalm zijn en geen schade toebrengen aan de psyche van volwassenen”.

Hoe wordt het geaccepteerd?

Er zijn gezinnen waarin het tijdens rust gebruikelijk is om uitsluitend op “naakte” stranden te zwemmen. Er is niets mis met het idee van nudisme – het kind kan in deze cultuur worden opgevoed, hoewel het uitlegt dat dergelijk gedrag thuis of op vakantie is toegestaan, maar niet op andere plaatsen en ruimtes. Zijn mening in deze kwestie zou echter in de eerste plaats moeten zijn. Leg hun ideeën niet op over het juiste en natuurlijk.

“Een kind kan zitten en geen speciale aandacht besteden aan naaktheid: voor hem, die geslachtsdelen, dat zijn oren ongeveer gelijke delen van het lichaam zijn”, zegt Maria eril. – https://gemiddeldepenis.com/hoe-groot-moet-een-penis-zijn/ Maar als hij begint in verlegenheid te brengen en weg te kijken, kun je het niet negeren of vragen: “Waarom kijk je weg, je bent verlegen over je ouders?”

Welke fouten kunnen ouders maken?

Zowel een categorische afwijzing van naaktheid en dwang daarop is geweld tegen een kind. Als naaktheid wordt opgelegd, kan dit leiden tot veel negatieve gevolgen tot verwarring in zijn eigen oriëntatie-verdeeld voor de naaktheid van de ouder, vooral degene wiens geslacht niet samenvalt met het kind. Het andere geslacht kan ophouden om aantrekkelijk voor hem te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *